Monday, September 21, 2009

Papa și prezervativele: ediție revăzută și adăugită

Se pare ca liderii religiosi, mai ales in lumea moderna, au din ce in ce mai putine idei noi si din ce in ce mai putine mijloace de a influenta si controla opinia publica.
De-a lungul timpului, principalul mod de a controla un numar mare de oameni a fost frica. Frica de iad, de dracul, de bolile pe care divinitatea, in mare mila sa, le-ar napusti peste oamenii deja ingroziti de ceea ce nu puteau intelege. Treptat, aceasta frica s-a imputinat, pe masura avansului stiintei, care a eliberat omenirea de atatea probleme grave, considerate pe parcursul catorva milenii de nerezolvat. Au urmat "posturile si rugaciunile", avand aceeasi functie. Nici acum nu-mi vine sa cred ca atatia oameni, altfel inteligenti, au ales sa posteasca uneori cu lunile, ca sa faca pe plac unei divinitati sadice. Dar pana si acestea sunt pe cale de disparitie! Cunosc cazurile multor oameni care in copilarie au fost indoctrinati sa posteasca, sa mearga saptamanal la biserica, sa judece intr-un anumit fel etc si care totusi, in timp, au iesit din toate aceste traditii religioase, devenind "catolici sau ortodocsi sau iudei nepracticanti". Cum am devenit si eu crestin nepracticant, iar apoi rationalist.

Iar acum se pare ca pana si ultima parghie a controlului populatiei de catre sefii religiosi - SEXUL - este pe cale de disparitie!

1. Evolutia sexului

Banuiesc ca multi cititori vor fi uluiti cand vor afla ca in decursul evolutiei speciilor au existat situatii foarte diferite de ceea ce vedem azi in lumea biologica. Nu intotdeauna lumea a fost polarizata de "cele doua sexe". Pentru anumite vietuitoare, mai ales bacterii, fie ca diferentierea sexuala nu a existat deloc, fie ca au existat opt sexe sau mai multe.

In cazul speciilor cu un numar mare de sexe, ca de exemplu opt, capacitatea de inmultire era determinata de potrivirea a doua cate doua din cele opt sexe. Numai intr-un timp indelungat, prin evolutie s-a ajuns la simplificarea lucrurilor, prin ramanerea a numai doua din cele opt sexe. Deci trebuie sa ne schimbam perspectiva din care analizam sexul. Procesul reducerii numarului sexelor a fost un lucru natural, la fel de natural ca si reducerea numarului de ochi la strictul necesar, respectiv doi, la majorirtatea speciilor, sau ca si la reducerea senzorilor auditivi respectiv a urechilor, tot la o pereche. Si atunci cum de am ajuns acum la echivalarea spiritualitatii cu obsesia pentru prezervative a unor sefi religiosi, ca papa de la Roma?

In mod paradoxal, lumea antica a fost cu mult mai rationala sub acest aspect. Termenul de "pacat" pentru grecii antici nu avea deloc nici o conotatie sexuala, ci insemna chiar contrariul, a nu trai conform normelor naturale. "Pacat" pentru grecii antici a insemnat tocmai condamnarea sexului, adica traiul anti-natural in sihastrie.
Abia ideologia iudeo-crestina a intors pe dos lucrurile. Da, este corect sa spunem ca iudeo-crestinismul a intors cu susul in jos pana si sensul moralei: din aspectul cel mai natural al lumii, sexul a devenit, controlat de sefii religiosi, o parghie de santaj si control social si politic. Sexul este un element universal in vietile oamenilor: pana si asexuatii se raporteaza la el. Atunci de unde interesul morbid al Vaticanului de controlare a acestuia?

2. Controlul sexului in alte societati

Evident ca nu numai iudeii si crestinii au manipulat aspectele sexuale ale existentei, dar ei au excelat prin condamnare si prin irationalitate. In realitate au existat multe situatii in istoria omenirii, in care sexul a fost strict controlat. Si nu numai in varianta sa heterosexuala. Istoricii Greciei Antice au aratat ca in varianta spartana a societatii umane, dictatura totala a dus mai intai la disparitia artei, iar apoi la disparitia oricarei creativitati aplicate in viata umana. Baietii erau luati din familii spre a primi o educatie militara draconica de la 7 ani; apoi, tineri fiind, erau "insurati" la comanda, fara a avea vreun cuvant de spus ei insisi, fara sa-si vada sotiile la lumina zilei, ci doar noaptea; intr-o singura noapte avea loc copularea in scopul inmultirii populatiei. Intrucat era stiut ca tinerii respectivi nu au mai vazut pana in acel moment fete sau femei, femeile respective trebuiau sa se imbrace baieteste si sa-si taie parul, pentru a parea ele insile baieti. Alfel, tinerii militari care cunosteau (inclusiv sexual) numai barbati, nu ar fi putut "consuma actul conjugal". Pentru baietii care nu reuseau nici in acest mod sa se acupleze cu fetele respective, exista traditia ca acestia sa recurga la ajutorul altor baieti, mai vigurosi si mai tineri, ca sa le lase nevasta gravida. Nu voi scrie aici un tratat despre istoria sexualitatii, dar vreau sa arat ca introtdeauna cand sexualitatea a fost manipulata au existat cauze sociale sau politice temeinice. La fel si in cazul papei.

3. Papa si lumea moderna

Pana acum doua secole Vaticanul nu a avut nici un fel de opreliste in impunerea "valorilor" sale, chiar si cand acestea erau in mod evident bazate pe neadevaruri. Dupa 18 secole de la formarea traditiei crestine, un papa a schimbat pe moment istoria, sustinand de exemplu ca de fapt "Fecioara Maria" nu a murit (vezi "adormirea Maicii Domnului" la ortodocsi si catolicii de dinainte de 1840) ci "s-a ridicat la cer". Nu conta faptul ca nu exista nimic care sa sustina in traditia crestina asa ceva. Cum un rege a spus clar "statul sunt Eu", tot asa si papa putea spune "religia sunt Eu". Traim insa intr-un secol in care minciuna nu mai poate fi sustinuta la nesfarsit, fara consecinte. Altfel nu ar fi simtit papa Wojtila nevoia ca dupa cinci secole sa-si ceara iertare in numele bisericii pentru tratamentul lui Galileo Galilei. Iar acum papalitatea este bombardata cu cele mai nastrusnice probleme si situatii. Ce sa faca papa cand este pus in fatza unei persoane care s-a nascut prin fecundarea in eprubeta si reimplantarea ovulului "la purtatoare"? Prea greu de raspuns! Deci, trebuie sa condamne!

Dar acum, cand in SUA a inceput pe scara mare fecundarea spermei barbatilor cu ovule de la banca de ovule? La inceput barbatii homosexuali au recurs la aceasta tehnica pentru a avea urmasi, dar la nici doi ani de la primul caz si barbatii heterosexuali au ajuns sa practice acelasi lucru. Contra sumei de 100 000 de dolari, oricand se gaseste cate o purtatoare de sarcina, care sa duca la final sarcina.

4. Condamnarea finala a sfantului Scaun

Asa a ajuns biata institutie a papalitatii la masuri extreme. Trebui sa condamne lucrurile, ca altfel nu si-ar justific a pozitia. Ori este cu mult mai usor sa condamne mai intai ceea ce poate intelege, cu infima sa cultura tehnica. Prezervativele!
Da, erau cunoscute si in antichitarea greaca. Ce-i drept atunci se faceau din basica de porc si din piele de miel. Cele moderne sunt cu mult mai "pacatoase" ca unele mai au si cili ca sa excite femneile si sa le expuna la "pacat"! Doamne fereste si afuriseste! Adica cum, si femeile sa aiba placeri care nu sunt destinate procreerii? Nu numai barbatii?

Daca ar fi numai atat, poate ca nu ar fi nimic deosebit. Unde apar problemele grave sunt locurile unde apare minciuna sfruntata. Si nu numai una! Minciuni sistematice ale Bisericii Catolice:

A. "Prezervativele maresc expunerea la virus". B. "Prezervativele au fost pre-infectate cu virusi" .
C. Americanii si necredinciosii vor sa ucida africanii prin intermediul prezervativelor.
4. Nefolosirea prezervativelor protejeaza oamenii. etc etc.

Trebuie sa specificam aici: toate acestea sunt minciuni. Evident ca daca folosesti protectie, esti mai protejat decat daca nu o folosesti. E la mintea cocosului.

Acum stim ca educatia pentru "abstinence -only" a dat faliment. Cei mai multi tineri care s-au imbolnavit de SIDA in America sunt tocmai cei care nu au avut parte de educatie sexuala. Juramintele de castitate facute pe stadioane de catre baieti supra-excitati jurand castitate eterna nu s-u tinut.

Daca papa ar fi fost cat de cat cult si ar fi citit macar dialogurile lui Platon, ar fi stiut azi ca juramintele de dragoste nu se tin.

"Juramantul de iubire, daca nu se tine, nu trebuie pedepsit" spuneau vechii greci.


Ecouri

Papa și prezervativele: ediție revăzută și adăugită


Ateistul

A doua zi dupa intimplare la un "talk-show" se sugera folosirea filelor din cartea aia pretuita de ei in loc de prezervative: rezultate vor fi "cu siguranta" superioare datorita puterilor miraculoase si nici nu superi biserica ignorindu-i invatatura.

Un vers dintr-un cintec de "BUG Mafia" spune cam asa: "nu citi cind conduci" si cred ca se potriveste si aici.

echoofsilence

http://www.youtube.com/watch?v=Lu5I4FPLb4U&feature=channel_page
Uite asa suntem manipulati de Biserica Crestina, prin filmulete de acest gen, facute de niste fanatici religiosi.

olimpiu

Domnule Constantinescu nu prea am inteles ce vreti sa spuneti, dar cu bruma mea de limba engleza imi dau seama ca dvs. "manipulati" si nu Biserica. Adica cum: "abstinence -only" inseamna "fara educatie sexuala"?
Asta reiese din fraza: "Acum stim ca educatia pentru "abstinence -only" a dat faliment. Cei mai multi tineri care s-au imbolnavit de SIDA in America sunt tocmai cei care nu au avut parte de educatie sexuala. Juramintele de castitate facute pe stadioane de catre baieti supra-excitati jurand castitate eterna nu s-u tinut"

No comments:

Post a Comment

Search This Blog