Monday, September 21, 2009

O scurtă istorie a homosexualității: 4. Tratamente, de Anton Constantinescu

1. IESIREA DIN ZONELE SOTADICE-PRIMUL TRATAMENT "STIINTIFIC" AL HOMOSEXUALITATII

Voi incepe acest articol foarte serios prin a aduce zambetul pe buzele unora. Imaginati-va ca un medic observa o corelatie intre doua realitati. Nu este normal ca el sa propuna o teorie? Asa s-a si intamplat in secolul al 19-lea: Sir Richard Francis Burton (avand numeroase calificari) a observant ceva interesant pe cand a calatorit prin Franta si Algeria: ca in timp ce in Franta nu intalnea homosexuali, in Algeria pana si colonistii francezi se dovedeau a fi pederasti sau homosexuali. Apoi chiar armata franceza: in Franta nimeni nu vedea aceasta inclinatie la soldati, dar cand ajungea in Alegeria…se schimba situatia! Alta poveste! Si cu aceasta observatie el a formulat prima explicatie moderna a homosexualitatii. “Clima este cauza!” a spus el. Si a desenat niste harti interesante: potrivit lui, Europa Centrala si de nord (evident, inclusiv Romania) nu au clima propice pentru homosexualitate, in timp ce Tarile Maghrebiene, Turcia, Afganistanul Iranul, Arabia, China si ambele Americi…erau propice. El a denumit zonele de pe glob “propice homosexualitatii”: zone sotadice. Suna bine. Va invit sa cautati cuvantul “sotadic zones” in Wickipedia. Harta zonelor sotadice, desenata de el, poate fi vazuta alaturi de articolul meu.

Banuiesc (dar nu sunt sigur:) ca acest domn s-a inspirat totusi din povestea lui Bocaccio despre o femeie, sotul ei si amantul ei: cand se urca barbatul in copac vedea cum nevasta-sa are sex cu amantul ei Striga la ea si ea raspundea: “ai vedenii. Sunt singura”. Iar cand se urca in copac femeia iar barbatul ei ramanea sub copac, ea striga la barbatul ei: ce faci acolo derbedeule cu femeia aia?. La care el raspundea ”ai vedenii, scumpo, sunt singur”.

Deci putem trage concluzia ca dupa Richard Burton, tratamentul homosexualitatii ar consta in parasirea zonelor sotadice si emigrarea oamenilor mai la nord, de exemplu in Romania! Poate din cauza asta sunt toti romanii homofobi (inclusiv homosexualii; inclusiv eu am fost homofob, dar prin auto-educatie m-am dezbarat de aceasta eroare)!

Prima data cand am vazut un homosexual foarte dragut care s-a dezbracat in fata mea, (avea vreo 35 de ani, si eu aveam jumatate din varsta lui) ca sa-mi arate ce are, m-am rastit la el cu voce tare: "Dar tu de ce esti homosexual?" Evident ca m-am rastit de fapt la...mine, nu la el, cand am pus intrebarea.

De asemenea vreau sa mentionez ca comportamentul prostituatilor romani tineri la Budapesta a exemplificat criteriul geografic: baietii care se prostituau la Budapesta faceau pe indignatii daca cineva le-ar fi facut vreo aluzie...in Romania!

2. FREUD

Despre teoriile lui Freud voi vorbi alta data ca si de psihanaliza lui care a fost demontata intr-un mod extrem de elegant de Karl Popper, pentru ca merita un spatiu special, fiind legata de descifrarea sensului notiunii de "stiintza". Dar Freud spunea totusi ca homosexualitatea e normala si nu a spus ca e viciu sau deviatie cum spun unii inculti si azi! El nu a propus de fapt "tratamente", dupa cum stiu eu.
Cum am spus, trebuie sa revin cu un articol amplu, intrucat consider ca este un subiect nu numai important, dar chiar decisiv in intelegerea acestui material.

2.1. TRATAMENTUL CELEBRU AL SECOLULUI AL XX-LEA

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, in Anglia amenintzata cu distrugerea de catre nazisti a trait un om care practic a intors soarta razboiului in favoarea aliatilor cu ajutorul puterii lui creative. Se numea A.M.Turing. Astazi este cunoscut ca fiind tatal computerelor, inventatorul notiunii de algoritm, inventatorul inteligentei artificiale... etc, dar sa ne oprim aici cu descrierea unor merite care ar umple pagini intregi. Intre altele el a fost un matematician de clasa si, cel mai important pentru intreaga omenire, el a fost OMUL CARE A REUSIT DECODIFICAREA CODULUI GERMAN DE COMUNICARE/ENIGMA , pe care toti savantii lui Hitler il credeau imbatabil! Prin acest lucru, in tot cursul razboiului americanii, englezii si prin asociere rusii stiau fiecare miscare a lui Hitler. Nu se stie cum s-ar fi terminat al doilea razboi mondial fara serviciile lui!
A trecut razboiul, el a ajuns profesor universitar, a continuat inventiile lui si …cand a fost jefuit urat de tot, a facut reclamatie la politie. Nu pare normal? Nu! Pentru ca el era homosexual iar borfasul care l-a jefuit (un tanar de 19 ani, impreuna cu un prieten al lui) a descris la politie relatiile lui sexuale cu Turing. Atat i-a trebuit politiei regale! L-au insfacat pe distinsul “salvator al Angliei" (si al omenirii, zic eu) si la duba cu el! Cum primise deja multe decoratii, i le-au smuls si l-au trecut pe lista de…inamici publici periculosi! Atunci se spunea ca “homosexualii si comunistii” sunt dusmanul nr 1 al lumii libere. In est se spunea ca “homosexualii sunt dejectiile burgheziei in putrefactie” cum frumos s-a exprimat distinsul publicist roman Ioan Grigorescu.
Deci homosexualii erau “intre scaune” pretutindeni in lume: in cea comunista si in cea...libera.

Justitia engleza a decis, ca recunoastere (totusi!) a meritelor sale, sa i se propuna sa aleaga intre inchisoare si un ”tratament pentru descresterea libidoului”. Mare favoare! Bietul om a ales chestia cu libidoul. Ce putea sa faca? Parca asistam aici la judecarea talharilor in evul mediu, de care maretzul Albion nu era insa prea departe.
Tratamentul consta in injectii zilnice cu progesterona, iar cand Turing s-a vazut posesorul unor sani apreciabil de mari de femeie, el nefiind transexual, a cotrobait printr-un laborator chimic de la universitate, a furat niste cianura de potasiu, a injectat-o intr-un mar pe care l-a mancat apoi cu stoicism. Asa spun toate marturiile ramase. Numai mama lui sustine ca nu s-a sinucis, ci numai din greseala a confundat cianura de potasiu cu zaharul, a dizolvat in apa cianura (pardon, zaharul), a injectat “zaharul” in mar si asa a murit din greseala! Biata de ea, nici nu stia ca in laboratoarele mai vechi era traditia ca nenorocita de cianura sa se pastreze numai in solutii 1-N (1-normale, in jargonul chimistilor), si nu sub forma cristalina, pentru ca solutiile de cianura erau destinate mai ales chimiei analitice. Laboratoare mai noi sunt practice: n-au cianura de obicei, decat in cazuri speciale.

Nota personala: cand mi-a venit si mie randul sa fiu santajat si apoi jefuit (coincidenta: tot de un baiat de 19 ani, heterosexual si mandru de acest lucru!) si am fost chemat la militia capitalei, fiind pus in fatza cu jefuitorul si santajistul meu, m-am gandit profund cum sa raspund la intrebarile colonelului de militie Covaci. Analizand experienta lui Turing am decis sa mint: am refuzat sa accept ca toate acele lucruri sunt ale mele! Nici macar de casetofonul Blaupunct)pe care l-am avut nu m-am despartit cu lacrimi. Jefuitorul meu spunea adevarul: "le-am furat de la el, cand i-am spart apartamentul", iar eu, pagubasul, traumatizat sufleteste pe viata din cauza santajului si ramas si fara bani, minteam, spunand ca nu-mi apartin! Colonelul s-a prins imediat, evident, dar m-a lasat moale. Uneori exista si surprize in aplicarea legii. M-a avertizat insa sa nu ma "mai" inhaitez cu oameni periculosi, facand parte din "Banda lui Arcadie" pentru ca zilele trecute ei au mutilat "doi turisti francezi" si Romania trebuie sa le plateasca despagubiri enorme.
Mi-a spus ca turistii francezi respectivi "au apelat la banda asta ca sa le gaseasca prostituate". Asa cum nu m-a crezut el, nu l-am crezut nici eu: cand restaurantele si hotelurile din Romania erau pline de prostituatele securitatii, sa mearga francezii aia la niste baieti aratosi sa le ceara sa-i duca la femei...hmmm... atza alba se vedea clar!

3. TRATAMENTUL HOMOSEXUALITATII PRIN SPARGEREA CAPULUI SI SCOATEREA CREIERULUI

ATENTIE! Unele din tratamentele descrise aici sunt infioratoare! Prin 1950 medicii au inventat trepanatia craniana ca tratament al homosexualitatii. In medicina exista o regula: cum se creeaza un nou instrument medical, trebuie introdus in practica medicala. Asa ca bunii doctori au inceput sa gaureasca capetele homosexualilor si sa scoata de acolo ceva creier, cum da domnul si cum se nimerea. Poate ca ei credeau ca oricum homosexualii au prea mult creier si daca vor scoate o lingura-doua nu se simte. Nu exista pe atunci o cunoastere nici macar aproximativa a structurii creierului, asa ca ei gaureau vorba lui Caragiale “pe ici pe colo si anume prin punctele esentiale”, pe unde se nimerea.

Un cititor heterosexual al rubricii mele m-a informat prin email ca a primit de la Ambasada Germaniei prin anii 70 revista “Prisma” in care se anunta cu mare valva: “o noua metoda de trepanare a creierului descoperita de savantii germani pentru tratarea homosexualilor” (poate chiar de Hitler?) Medicii au renuntat la pasiunea gauririi tzestei homosexualilor numai dupa ce primii pacienti au ajuns legume si familiile lor au inceput sa ceara despagubiri monetare. Suedia plateste si azi despagubiri fostilor homosexuali deveniti zarzavat, care se incapatzineaza totusi sa mai traiasca! N-a dat domnu’ ca ei sa moara, ca sa scape domnii profesori doctori de raspunderea materiala! Ca de cea morala nu vorbesc!

4. TRATAMENTUL HOMOSEXUALITATII PRIN ELECTROCUTARE

Imediat a urmat valul urmator de tratamente, care desi a fost declarat ineficient, idiot si ilegal de catre organizatiile stiintifice de prestigiu din lumea medicala, mai este aplicat si azi in unele locuri unde exista clientela spalata la creier de unele religii, mai ales in SUA: socurile electrice. Nu vreau sa insist asupra acestui tratament ca simt deja cum trece prin capul meu curentul electric si mi se face frica. Ideea centrala consta in faptul ca psihiatria veche trata schizofrenia prin socuri de curent electric. Unii schizofrenici se linisteau pe viata (cazul nefericit) in timp ce alti pacienti erau scosi cu dricul de la tratament (cazul fericit). A existat o perioda lunga cand socurile electrice erau folosite pe scara larga. Acum-ceva mai putin. Ca sa vedeti ce dezinformat eram eu ca adolescent si tanar, chiar eu i-am sugerat unui psihiatru acest tratament pentru mine. Noroc ca el mi-a spus ca nu e pentru mine, asa ca m-am gandit imediat ca ar putea fi rezervat numai pentru "politici".

5. TRATAMENTUL HOMOSEXUALITATII PRIN INJECTII CU APA DISTILATA, VOMITIVE, SI PORNOGRAFIE

Se stie de la colectivizarea socialista a agriculturii ca aceasta a fost realizata mai intai in Dobrogea, unde "lamurirea" taranilor sa intre in colectiv a avut loc cu ajutorul injectiilor cu apa distilata (sau de Dunare?), dar si cu ajutorul cantecului popular "Du-te fa la colectiv/Ca sa nu murim de frig". Apa distilata provoaca dureri insuportabile, pentru ca intra in organismul uman cu o concentratie foarte diferita de sare fatza de serul fiziologic, provocand dureri atroce. Am gasit o singura referire, o singura data la aplicarea unor asemenea injectii in tratamentul homosexualilor, dar sute de referiri la folosirea urmatoarei metode mixte: pacientul este plasat intr-un salon in care i se proiecteaza pornografie homosexuala, dar in acelasi timp i se administreaza vomitive, ceva socuri electrice, injectii de tot felul ca sa-i provoace durere, dezgust, voma etc. In ziua urmatoare i se proiecteaza femei goale, mimand placeri grozave, sau una cate una sau in grup (nu i se prezinta si pornografie heterosexuala, ca acolo e si cu... barbati; nu e voie:)). In acelasi timp i se fac si injectii cu testosteron, i se provoaca senzatii placute etc. Aceasta metoda poarta numele bombastic de "TERAPIE AVERSIVA" (aversive therapy). E ceva serios! In tratamentele lui Niccolosi aceasta este cea mai folosita "metoda", in afara de indoparea cu precepte religioase. Am citit intr-un articol de ziar in California ca se utilizeaza pana si masini de masturbat. Masina de masturbat este ceva real; nu am inventat-o eu aici si acum, ea a fost inventata de un tata american pentru baiatul sau paraplegic si patentata.

6. TRATAMENTUL PRIN RELIGIE

Acesta este cel mai frecvent tratament si va fi analizat in detaliu la timpul sau, dupa ce vom analiza metodele Narth! In esenta parerea Asociatiei Psihologilor Americani este ca pretentiile religiosilor de schimbare a orientarii sexuale cu ajutorul religiei sunt cu totul false, intrucat chiar dupa Niccolosi, majoritatea celor care le incep sunt de fapt bisexuali. Lipseste pana azi orice documentare stiintifica, iar trecerile de la ex-gay la ex-ex-gay care demasca escrocheria sunt frecvente. Pana si sefii organizatori ai organizatiei principale ex-gay, numita Exodus International, au denuntzat de mult afacerea si acum sunt fruntasi la alte organizatii, ex-ex-gay, care de fapt au ajuns sa fie grupuri de denuntare a imposturii acestei afaceri.

7. TRATAMENTELE BAIETILOR AI CAROR PARINTI AU LUCRAT IN CC AL PCR SI AL FIILOR NOMENCLATURII CEAUSESCIENE IN GENERAL

Unul din lucrurile remarcabile in privintza vietii de homosexual de care nu multa lume este constienta este remarcabila flexibilitate a relatiilor lor si miscarea ametitoare pe orizontala si verticala in societate. Eu nu as fi avut niciodata acces la tinerii avand parinti in Comitetul Central sau la fii de generali de armata daca as fi fost heterosexual. Mi s-a intamplat odata sa cunosc un tanar in Cismigiu. Eram si eu mult mai tanar si citeam ceva tehnic . S-a asezat langa mine (m-a “mirosit”) si a inceput sa ma intrebe diverse lucruri despre cartea respectiva. La inceput am crezut ca este chiar interesat, dar dupa cateva minute am inteles si …m-am bucurat! Prin el am vazut mult din lumea ascunsa, in exterior aparent fericita si lipsita de griji, dar in realitate ingrozitor de frustrata a nomenclaturii. Am vazut fii de generali, nenorociti de tatii lor, trimisi de ei in batalioane disciplinare (ca sa-i “vindece”), am vazut metoda de "vindecare” folosita cel mai des de parintii lor: casatoria! Ca sa nu se vada! Sa sacrifice alte femei tinere pentru baietii lor. Cand se auzea formula “de bunavoie si nesilit de nimeni…etc” se auzea si corul antic “zi ma ca nu!” la oficiul starii civile. Si pe acest tanar l-au insurat parintii cu forta, asa ca dupa o vreme cand l-am vizitat intr-o seara, nevasta lui mi-a spus : voi doi puteti sa va culcati in patul asta ca eu ma culc dincolo. Asta a fost “vindecarea” lui!

Ce mi-a placut totusi la el a fost faptul ca dimineata T. se rastea la tatal sau, care mergea la CC, spunandu-i "du-te si azi acolo sa te f...a Ceausescu, ca eu plec sa ma f..cu barbati bine, cu cine vreau eu!' Si tatal lui nu mai spunea nimic! Cred ca-si teroriza tatal! El mi-a povestit ca la 13 ani, cand a dormit odata in acelasi pat cu tatal sau, "l-a incercat". Tatal lui s-a trezit, iar el s-a prefacut ca se intinde! Cand aud afirmatia ca intotdeauna adultii initiaza sexul cu minori, imi vine in minte cazul lui. L-au insurat si i-am pierdut urma cand i s-a nascut o fetitza. Nu stiu daca el era tatal sau nu, ca nu a vrut sa-mi spuna. La el in casa am intalnit persoane sus-puse (dar nu de rangul 1, ca de exemplu barbati din personalul ambasadelor romanesti in strainatate.

8. TRATAMENTELE MELE
8.1. TRATAMENTUL HOMOSEXUALITATII PRIN ANTRENAMENT AUTOGEN

Asa cum am spus, nimeni nu este incantat sa afle ca este un minoritar dispretuit si scuipat in viata. Fiecare afla la timpul potrivit orientarea sa sexuala, ca pe o surpriza, sau ca la “loz in plic”. Poate pica orice! Bine ca s-a nimerit sa nu fiu transexual, sau pedofil! Ar fi fost vai si amar de capul meu! Dar nici ca homosexual nu esti scutit deloc de duritatile vietii, de batai, injuraturi, injuraturile cretinilor si ale crestinilor. Asa ca, fiind adolescent, am incercat de toate. La inceput am incercat cu rugaciunile (fiind nascut in familie crestina), apoi cu metoda de autosugestie a lui Coue; era la moda pe atunci in tara, ca nu existau decat carti frantuzesti vechi. Eram total izolati de lumea ganditoare. Nu a mers. “Cand repetam “mie nu imi plac baietii ci imi plac fetele”, simteam o placere enorma la cuvantul “baietii” si un dezgust total la cuvantul “fetele”.

Asa ca am mers la primul meu psihiatru, care era vestit ca si-a facut studiile in America. El mi-a spus: "o, nu poti face nici un tratament in Romania, pentru ca numai cativa psihiatri fac asa ceva in lume, in America. Te-ar costa cateva milioane de dolari pe care n-o sa-i ai niciodata!" Si mi l-a citat pe escrocul de Niccolosi, de care nu aveam habar atunci, dar caruia ii tin minte numele datorita cartilor pe care acel doctor mi le-a aratat. Da, la San Francisco am aflat ca Niccolosi pretinde parintilor baietilor crestini care apeleaza la el…sume imense! Cate 5 milioane si tot nu-i ajung! Ca numai crestinii apeleaza la asa "servicii". Dar acest medic psihiatru roman a avut totusi bunavointa sa inceapa cu mine un fel de antrenament autogen, sa ma simt mai in control in viata.

8.2 TRATAMENTUL HOMOSEXUALITATII PRIN RENUNTAREA LA CITIT DE CARTI NEAPROBATE DE MEDIC.

Apoi a urmat studentia. Am fost la psihiatrul pentru studenti, care, dupa ce i-am spus “ce ma doare” , m-a intrebat ce citesc acum. I-am spus: “Cantareata cheala” de Eugene Ionesco.
Mi-a raspuns: "ia mai da-l dracului de jidan! Ce ne baga el pe gat cantareatza aia? Daca e cheala normal e sa-si cumpere peruca si sa ne lase pe noi in pace!

“Dar ce altceva mai citesti? “Dostoievski, Amintiri din casa mortilor” raspund eu. Cuum? Ia mai da-l dracului si pe rusul ala! Ca s-a tzicnit la puscarie in Siberia!” Altceva nu-mi amintesc sa fi spus acest sofisticat medic (pe atunci inca nu stiam ca Dostoievski a fost si el homosexual, desi am banuit ceva din descrierea afectiunii lui pentru tanarul Alei din carte).

Deci am inteles de la acest doctor cult, ca pentru a ma converti la heterosexualitate ar trebui sa fac un tratament de evitare a cartilor scrise de "jidani" si de rusi.
Imi venea sa-i spun ca si biblia a fost scrisa tot de "jidani", de ambele feluri: semiti si anti-semiti; ca Saul din Tars, dupa numele lui de dinainte de botez. Mi-ar fi placut sa-l citez pe caracterul "Archie Bunker" din "All in the family", care spunea cu intelepciune: "in definitiv Isus Cristos e numai pe jumatate evreu...". As fi facut-o daca as fi vazut atunci serialul respectiv. Va jur ca nu m-am tinut de acest tratament; poate chiar din cauza asta sunt si azi homosexual!

8.3. TRATAMENTUL CU SURORI MEDICALE

Urmatorul pas pe care l-am facut, in mod diligent, in vederea achizitionarii fructului mult dorit, aceasta miraculoasa, efemera, poleita si...-am terminat cuvintele- heterosexualitate a fost...policlinica cu plata de pe strada Eforiei nr 4, in Bucuresti. Un psihiatru foarte amabil imi spune: “da, te pot trata, dar neaparat trebuie sa te internez trei zile la mine in salon ca ai nevoie de o luna de concediu medical”. Zis si facut. Ma prezint la salonul lui si imi fac formele de internare. Cum termin cu ele, asistentul lui, un medic tanar, se prezinta. Nu-i spun numele. Nu am uitat multe din numele acestor psihiatri romani dar ar fi un scandal daca le-as publica. Scopul meu nu este sa ma razbun, ci sa ajut traversarea acestei prioade dificile din istoria Romaniei de homofobie furibunda. Acesta este scopul meu. De fapt, veti vedea ca intr-un fel le sunt chiar recunoscator psihiatrilor romani. Este adevarat, psihiatria romaneasca, la fel ca si democratia romaneasca este"nationala" si "unica in felul ei", cum spunea tovarasu'. Dar revin:

Afland ca sunt politehnist, ca sa ma impresioneze cu cunostintele sale, acel doctor mi se lauda ca poate sa-mi recite teoremele si lemele Algebrei lui Boole..in spaniola! Trebuie sa spun ca m-a impresionat ingrozitor! M-am speriat de moarte! Mi-am amintit ce mi-a spus mama mea: cand a fost farmacista interna la acel spital, cineva a pus o pancarta pe ziduri, greu de ajuns, pe care scria: “Atentie! In acest spital pana si pacientii sunt nebuni”. Cu alte cuvinte se stia prin definitie ca medicii sunt nebuni de legat! Il intrerup, intrebandu-l daca are ceva literature stiintifica despre homosexualitate. Imi spune: sigur, noi avem de toate! Imi pune pe masa o carte de psihologie, cu coperti rosii din editura stiintifica sovietica MIR. Era in franceza. Caut eu subiectul homosexualite, si gasesc exact doua propozitii, pe o pagina in care se amintea codul penal al URSS.
Mda, spun eu. …stiinta sovietica…avanseaza.

Dupa care vine bomba: acest “medic” aduce o bucata de hartie si un pix si imi cere sa scriu “cu cine am avut relatii pana acum”. Deci dom’doftor era omul militiei si al securitatii! Ma fac alb ca varul si spun ca sunt virgin! Cu nimeni! Noroc ca apare si psihiatrul principal, care ma da un minut afara sa discute cu asistentul lui. Peste doua minute am auzit totusi niste racnete: “ boule” ! L-a facut albie de porci totusi. Macar o satisfactie tot am avut!
Am stat acolo trei zile intre schizofreni care trasneau peretii noaptea cu scandurile de la pat, si altii care, cum plecau medicii din schimbul intai si veneau surorile medicale, in schimbul doi, incetau sa geama si incepeau sa joace table. Dupa care medical principal mi-a dat drumul, cu urmatorul tratament: ”Vezi ca sora medicala X te va suna, ca sa se culce cu tine, dar sper sa fi si tu dragutz cu ea.” Adica sa misc din ureche. Am ramas bezmetic! Nu-mi placeau deloc femeile, dar sora respective era jegoasa rau! Am asteptat acasa sa ma sune. Dupa vreo doua saptamani m-a sunat, dar nu ca sa avem sex, ci pentru a-mi spune:”eu am hotarat sa nu vin, pentru ca acum am un iubit si ii sunt credincioasa lui”. Evrica! Mi-am spus in gand. Am scapat!
Cel mai greu a fost ca eu si medicul respectiv sa inventam un diagnostic. “Ce zici de tendinte homosexuale”? E bine? Nu Ca te afla colegii. In sfarsit a venit el cu idea salvatoare: “sindrom discordant”. Mi se pare ca a scris mai sclifosit: Syndrom Dyscordant.
Da, am acceptat! In definitiv era o mare discordantza intre ceea ce voia de la mine societatea socialista multilateral dezvoltata si ce puteam eu sa-i ofer.

Totusi eu consider ca acest tratament a dat rezultatele cele mai bune! Pentru ca a trebuit sa le spun colegilor unde lucram o poveste despre motivul pentru care am stat internat 3 zile si in concediu medical o luna. Am inventat ceva. Vai ce m-au compatimit colegele! Numai unul dintre colegi, “golanul nostru” a venit si mi-a spus intre patru ochi:” nu ma prostesti pe mine cu chestii din astea! Mie sa-mi spui ce spaga i-ai dat doctorului respectiv ca vreau si eu o luna la munte cu gagica! Cum il cheama?” La care eu aproape ca am izbucnit in aplauze interne, de ventriloc! Pentru ca ma gandeam ca daca nici colegii mei (se presupune ca persoanele cu care esti in contact toata ziua afla primele daca ai probleme mintale, nu?) nu-si dau seama ca “am o boala mintala” inseamna ca homosexualitatea nu e boala mintala! Apoi: "Esti un nasol ca nu-mi spui” mi-a completat golanul. Dar eu eram fericit ca aflasem ca sunt deja vindecat”. Mai precis ca n-am fost bolnav mintal niciodata!

TRATAMENTUL TRATAMENTELOR: PRIN ABSENTA!

Traiam o viata de calitate asa de proasta, incat tot as fi vrut sa incerc ceva, sa schimb ceva in mine. Eu mai cred acum ca incepuse sa-mi placa jocul acesta cu psihiatria romaneasca, pentru ca am inceput sa ma si distrez. In plus, imi furniza si un surogat pentru viata reala pe care nu o traiam atunci, si un fel de alibi pentru mine insumi. Cum sa ma auto-accept? "Nu pot, ca cum sunt ocupat". Cum mi-a spus un alt homosexual batut la cap toata ziua de mama lui ca sa se insoare. Raspunsul lui: nu pot "De ce?" Pentru ca acum sunt ocupat: iau masa. Sau: pentru ca trebuie sa merg acum la WC.
Asa ca am apelat la unul din cei mai vestiti doctori de la psihoterapie, care m-a pus sa-i dau in scris problema. Dupa ce a citit mi-a spus: vino saptamana viitoare la 5 dupa amiaza. Am venit si mi-a spus: nu pot acum, dar vino saptamana viitoare, vineri la 7. Si tot asa, vreo luna la rand. Cand a vazut ca totusi revin, m-a luat pe un culoar si mi-a spus incet sa nu auda lumea, desi nu era nimeni acolo: “Pricepi cam greu; traieste-ti viata cum poti si nu e nevoie sa stie militia ce faci tu in timpul liber!” Mai tarziu cineva mi-a spus ca el era..."urmarit de organe" pentru acelasi motiv...

Dar acest ultim tratament a pus cap cu brio studiului meu al psihiatrilor romani si al halului in care era psihiatria romaneasca, nationala de tip nou, multilateral dezvoltata la orase si sate.

Dar recunosc ca trebuie sa le fiu recunoscatori psihiatrilor romani: metodele lor de tratament au fost totusi mai blande decat trepanatia craniana, decat electrocutarea. decat pornografia cu injectii, vomitive si socuri electrice, si chiar decat ...tratamentul cu cianura de potasiu din lumea libera la care visam zi si noapte.

Nota: Acest articol nu reprezinta un studiu exhaustiv al subiectului si nu contine toate informatiile despre autorii importanti care au contribuit la studiul competent al homosexualitatii, cum ar fi Krafft-Ebbing, Havelock Ellis, Kretchmer, Magnus Hirschfeld si altii, si nici a lui Nicolae Margineanu, care are prioritati in determinarea corecta a unor aspecte ale sexualitatii in general (si care a platit cu 16 ani de inchisoare aceste merite). Ar fi fost imposibil sa includ totul intr-un spatiu atat de mic, dar promit ca voi reveni pe parcurs.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ecouri:


Gheorg

M-a impresionat. Sper să publici cât mai multe texte de acest gen.

George Gross

Săptămîna trecută s-a desfăşurat la Jerusalem Gay Pride; în interviul acordat BBC-ului, Rabbi Gili Tsdikiyahn (Rabbanit Reformistă) ea însăşi făcînd parte din Comunitatea Israeliană a Homosexualilor şi Lesbienelor, consideră că este cazul de reinterpretare a Textelor Sfinte (eu consider că trebue interpretat textul la nivelul UNIVERSAL, nu reinterpretat).

Parada a avut loc în timpul Global Anglican Future Conference (Gafcon).
But to the evident consternation of the organisers of the Global Anglican Future Conference (Gafcon) they had travelled all this way to the Christian Holy City only to find the streets taken over by Jerusalem Gay Pride.

Anton Constantinescu

Domnule Gross, ca de obocei, sinteti foarte informat. Intr-adevar, in ciuda amenintarilor, s-a desfasutat si anul acesta (ca si anul trecut) o parada la Ierusalim.

As vrea sa recomand o carte scrisa de un evreu american simpatic, pe care l-am cunoscut in San Francisco,la Libraria "A different light", cand si-a prezentat cartea "The Romanian-The History of one obsession, care descrie obsesia lui pentru un prostituat roman heterosexual care facea trotuarul la Budapesta.

Este extrem de interesanta nu numai pentru ca este unica lucrare ce a descris acest fenomen, dar si pentru ca a descris in detalii multe amanunte legate de viata lui Carol al doilea cu Dna Lupescu (Wolff), copilaria lui, etc, din documente nu prea cunoscute de publicul romanesc. Anumite explicatii in legatura cu comportamentul destructiv ulterior al lui Carol rezulta chiar din context.

In plus cartea dezbate tangential si misterul orientarii sexuale: dupa ani de viata in concubinaj cu Romulus, prostituatul roman, acesta se considera tot...Heterosexual.

As putea adauga ca aceasta carte pare scrisa nu de un strain, ci de un patriot roman care s-a indragostit de aceasta tara: asta se simte la tot pasul.

Anton Constantinescu

Imi cer scuze: am uitat sa trec tocmai numele autorului: Bruce Benderson.
Cartea a fost premiata in Franta si a fost un best-seller in America.

No comments:

Post a Comment

Search This Blog